מה התבקשנו לעשות?
במסגרת הפרויקט, נבנתה והועברה הכשרה ייחודית למנהלים בגוף ממשלתי מוביל בתחום התעסוקה. מטרת ההכשרה הייתה לחזק את יכולות הניהול האסטרטגי של המשתתפים, בדגש על יישום כלים חדשניים בניהול נתונים, שותפויות אזוריות, פיתוח אסטרטגיות מבוססות נתונים וקבלת החלטות מושכלות. ההכשרה התמקדה בשיפור חיבורם של המנהלים לשולחנות העבודה שלהם והטמעת כלים מעשיים לשיפור הביצועים היומיומיים.
קצת על המתודולוגיה בפרויקט
ההכשרה התבססה על למידה חווייתית ויישומית דרך מודלים מתקדמים, סימולציות ותרגולים. היא כללה עשרה מפגשים סדנאיים אשר שילבו למידה תאורטית עם עבודה מעשית על האתגרים היומיומיים של המשתתפים. בין המתודולוגיות הבולטות שהופעלו:
- חשיבה מערכתית ושותפויות– ניתוח מודלים של שותפות בין-מגזרית והטמעת עקרונות של קולקטיב אימפקט.
- ניהול נתונים לקבלת החלטות– שימוש בכלים לניתוח נתונים, הצגת נתונים באופן אפקטיבי למקבלי החלטות והטמעת תרבות של ניהול מבוסס נתונים.
- אזוריות בתעסוקה– בחינת תהליכי ביזור סמכויות ומודלים לניהול תעסוקתי אזורי.
- חשיבה תוצאתית וניהול ביצועים– ניתוח והטמעת מדדי הצלחה, שימוש בתיאוריית השינוי ותרגול הצבת יעדים בין הריאלי לאידיאלי.
- למידת עמיתים ושוק מיומנויות– יצירת מרחב שיתופי ללמידה הדדית בין המשתתפים וחיזוק הקשרים בין המנהלים.
- עקרונות עבודה זריזה (Agile)– הטמעת שיטות לניהול זריז וגמיש בסביבה דינמית.
על התוצרים והערך המוסף
ההכשרה חיזקה את יכולותיהם של המנהלים בגוף הממשלתי בהתמודדות עם אתגרי השטח, פיתחה גישות חדשניות לעבודה עם נתונים, שיפרה את יכולות שיתוף הפעולה האזוריות וחיזקה את הממשקים עם מקבלי החלטות. השילוב בין תיאוריה ופרקטיקה, לצד עבודה על אתגרים מעשיים, יצר בסיס להמשך יישום והטמעה של הכלים בעבודת היום-יום של המנהלים.